You are signed in as:
- Login - Send E-mail

Logo

Publisert m/telefon:(30-12)Er uten internett pga været.. Muligens lynet som slo ned i mottakeren
Pic 2
Lets Bring The world to life Se relevante bilde album:
Dagene i Nairobi

Manyatta slummen

Tur til Masai Mara

Hjemmebesøk i Neallenda(Slum)

Lunsj med gateguttene

Les andre relevante blogger:

Besøk til Kenya sin 2. største slum

En helg i Nairobi!

Avskjed med Kisumu!

Sykehus besøk og tur til fjellet

Besøk til gatebarna og reise til Capenguria
Beskrivelse: Dette er ett bilde fra klasserommet på rehabiliteringssenter

En ny uke, og arbeidet begynner, delvis.

Her er det en del innlegg fra dagboken min fra mandag til tirsdag kveld. Dette er min første uke i Kenya, Kisumu. Det skjer mye på kort tid. Opplevelsene og inntrykkene er ubeskrivelige! Vi besøker flere flotte skoler som Jan og interfelk har bygd opp. Jeg begynner å forstå veldig godt hvorfor Jan bor her og hjelper menneskene som bor her.

Dagbok, 01.03.2010

Hanen galer, og det er på tide å stå opp. Dagen starter med at jeg og Jan Kristiansen tar en 30 minutters gå tur rundt i området, og ettersom jeg ikke har vært her mange dagene, så trengte jeg dette. Vi drar da videre til rehabiliteringssenteret hvor vi treffer gatebarna som får undervisning. De tar på seg uniformene de har liggende på senteret, og begynner deretter å vaske sine egne klær og vaske området. Arbeidsoppgavene blir fordelt, mens noen vasker så starter noen andre med å lage frokost. Første skoletime for dagen begynner, og både meg, Elisabeth og Marianne er tilskuere. Når vi gikk inn i klasserommet ble vi møtt med en tung og sterk lukt av svette.

Klokken nærmer seg kvart over elve, og turen går mot fotball banen ett stykke utenfor rehabiliteringssenteret. En gutt med navnet Kelvin, tar hånden min og vi holder hender hele veien til fotball banen. Mens jeg ser bort på Marianne som har en gutt i hver hånd, jeg sender ett lite smil bort, før jeg går inn på fotball banen. Det er en liten hund som har fulgt etter oss. Det ene gatebarnet går ned på alle fire, begynner å bjeffe og oppføre seg som en hund selv, blir litt forstøkt. Etter å snakket litt med de andre jeg jobber med, så sniffer gatebarnene ofte lim, så der har vi forklaring om hvorfor han oppførte seg slik.

Vi bokstaveligtalt hopper oss fremover, mens vi "kjører" på veiene mot slum skolen. Det er en liten skole som ligger midt i slummen. Skolen er inngjerdet, med vakt ved porten. Det er ett bygg med to klasserom, og en stor tomt utenfor hvor barnene kan leke. Rundt på tomten ser vi griser løper fritt rundt. Høner også. Her er det barn ned i 2 års alderen, om jeg ikke tar feil. De er utrolig skjønne, og selvfølgelig smelter vi alle sammen. Her lærer de litt engelsk, de lærer å telle og matte. Det er hvertfall det som blir undervist mens vi er der.
Turen videre går til Jans Senior, og deretter til Jans Academy. To utrolig fine skoler, hvor barnene bor på skolen. Etter en god del bilder blir tatt, så går turen hjemover. Meg og jentene tar å handler inn litt mat, og skal til å lage middag når vi kommer hjem. Middagen var kjempe god! vi hadde pasta, wokket grønnsaker, stekte oppskåret pølser og ett spesielt krydder. Og selvfølgelig, så hadde vi Coca Cola til drikke!

Jeg kjenner at pulsen stiger, halsen blir tørr og at det svir i nakken. Klokken er litt over halv syv på morgenen, tirsdag 02.03.2010. Jeg og Elisabeth tar vår første joggetur i Kenya. Det var utrolig deilig! En bedre start på dagen går rett å slett ikke ann. Vi møter opp klokken 08.00 på rehabiliteringssenteret, hvor vi treffer "Olav"(han som har ansvar for gatebarnene, husker ikke navnet men vi har døpt han Olav). Vi tar alle sammen å følger ei jente ned til Slum skolen. Vi er der litt, knipser en del bilder og leker med barna.
Vi går gjennom gatene i slummen, og forbi en annen barneskole. Barnene strømmer til og roper "hvitmann" på lokalspråket. De vil alle sammen ta oss i handa. "Olav" sier til oss at det er fordi de vil kjenne om det er ekte. De har ikke sett så mange hvite før i livet sitt.

Når vi ankom rehabiliteringssenteret igjen, så fikk meg og Marianne i oppgave av å drive med "filing", altså sortere mappene som er for hver av elevene. Vi nummererer de mens vi forsøker å synge litt forskjellige sanger. Men litt misslykket ettersom vi ikke klarer å fullføre en hel sang. Klokken nærmer seg fem, og vi føler at vi begynner å bli veldig sultne. Vi treffer på Steven, og jeg får "overtalt" han til å kjøre meg, Elisabeth og Marianne ned til en spiseplass i sentrum. Kylling og Pomes frites går det i. Overraskende godt, men nå er det lenge siden jeg har spist kylling og pomes frites. Bilene i gatene her, kjører som villmenn. Folk sykler og går midt i veien, er helt utrolig at vi ikke har krasjet. Jeg tviler jeg hadde klart å kjøre rundt her uten å skade noen.

Det blir mørkt, myggen kommer fram og det er på tide å gå inn i huset. Vurderte å legge meg tidlig, men endte vist opp med at jeg var våken til klokken var 2. Det ble vist ikke mer enn 4 timer søvn i natt.

Skrevet av: Tor Kristian LudvigsenDu m vre logget inn for f tilgang til kommentere bloggen!

Know more