You are signed in as:
- Login - Send E-mail

Logo

Publisert m/telefon:(30-12)Er uten internett pga været.. Muligens lynet som slo ned i mottakeren
Pic 2
Lets Bring The world to life Se relevante bilde album:
Dagene i Nairobi

Manyatta slummen

Tur til Masai Mara

Hjemmebesøk i Neallenda(Slum)

Lunsj med gateguttene

Les andre relevante blogger:

Besøk til Kenya sin 2. største slum

En helg i Nairobi!

Avskjed med Kisumu!

Sykehus besøk og tur til fjellet

Besøk til gatebarna og reise til Capenguria
Beskrivelse: Bilde av meg og 3 av gateguttene m/uniform.

Syk nesten hele uken, men ender bra!

Etter en fantastisk koselig og bra grillfest med folkene her, så klarte jeg selvfølgelig å bli syk. Jeg klarte ikke å spise ordentlig på 4 dager, og hadde virkelig ingen krefter i kroppen i det hele tatt. Men når det nærmet seg en ny helg, så begynte jeg heldigvis å bli friskere. Og kan du tro, helgen ble reddet og jeg hadde en kjempe flott helg !!

Som alltid, så er jeg like dårlig med å huske igjen personer, og tro meg, det vet de fleste her i Kenya som har truffet på meg mer enn èn gang! Kan tenke seg, når det kommer 25 personer som jeg har truffet tidligere, men rundt 10 av de har jeg kun truffet 2-3 ganger. Og smart som jeg er, så presenterer jeg meg for alle hver gang og de bare ler selvfølgelig. Allerede den første gjesten begynte å le, første hun sa var "Hey TK", og det bare datt ut av meg; "Who are you?". Blir aldri gammel den der. Kanskje verre at når folk spør hvor jeg er i fra, så spør jeg automatisk om hvor de er i fra, når det er ganske opplagt at de er fra Kenya hvor vi faktisk er.

Nei, jeg må ærlig talt innrømme at kvelden var kjempe koselig og god mat! Jeg fikk hilst på to personer som jeg ikke har truffet på tidligere, men det var bare hyggelige folk. Det som er så fantastisk her, er at jeg treffer så mange folk som jeg får treffe på når jeg reiser fra Kenya og videre på reisen min. Jeg prøver jo hele tiden og utvide nettverket mitt, slik at jeg kan ordne meg så bra som mulig når jeg er ute å reiser, men tro meg, dette er jo ikke noe problem. Jeg har også begynt å planlegge en ny tur til Kenya, for slutten av året. Men det er bare under planlegging.

Det begynte å bli seint, og ved tanke på at jeg skulle opp kl halv syv på søndag(dagen etter) så var det en god idè og være litt opplagt. Ikke bare det, så begynte jeg å få litt vondt i magen så tok det som ett hint at nå må jeg få lagt meg. Er viktig å være opplagt når jeg skal opp så tidlig, sitte i en bil i 2-3 timer oppover mot fjellene for å besøke en stamme der. Jeg gleder meg skikkelig, og ser veldig fram til det! God natt!

Dagbok, 14.03.2010
Jeg våkner opp med at jeg har skikkelig vondt i magen, og at jeg er utrolig varm og svetter skikkelig. Jeg reiser meg opp og prøver å gå ut i stuen, men finner fort ut at jeg ble for svimmel til å stå oppreist og fikk deretter lagt meg ned på sofaen. Jeg håper bare at jeg er litt sulten, at det er grunnen. Så jeg får laget meg noe mat, men finner fort ut at det er ikke at jeg er sulten ettersom jeg brekker meg. Jeg får gitt beskjed til David at jeg ikke føler meg så bra. Ender med at jeg blir hjemme.

Det er tirsdag, og har så si ikke spist siden lørdag, har mistet apetitten helt. Jeg føler meg ikke noe særlig bedre, har mer eller mindre bare blitt verre. Jeg er helt slapp i kroppen, og har ikke energi til å gjøre noe som helst i det hele tatt. Det ser ut som dette blir en veldig daff uke, passer veldig dårlig for min del. Jeg prøvde å være på senteret både i går og i dag, men har bare blitt nødt til å slappe helt av. Heldigvis, så passer Marianne og Elisabeth på meg som om jeg bokstaveligtalt var lillebroren dems.

Det er torsdag, og endelig så får jeg spist litt. Jeg er på Monna mi med Bjarne og Anita, og tror du ikke jeg klarer å spise en hel pizza? Det er tydelig at jeg begynner å bli bedre nå. Men jeg har jo bare slappet av og følt meg mer eller mindre ubrukelig hele uken, og det er ikke akkurat mye gøy. Ikke for det, jeg har hatt mye selskap og vært veldig heldig sånn sett.

Dere kan sikkert huske igjen resturanten som lå på toppen av en 6-7 etasje høy bygning? Der var vi igjen selvfølgelig, som vi er hver fredag. Denne gangen så var det for å si hadde til Viktor ettersom han reiser på lørdag. Jeg var egentlig ganske sliten, og jeg orket ikke å sove hjemme ettersom det er fult hus. I dag så kom det ENDA 4 gjester til fra Norge, noen som hadde med barnas fredspris å gjøre. Og ettersom jeg har våknet flere ganger hver natt siden jeg ankom hit pga jeg sover på rom med noen andre, så bestemte meg at siste natten hvor jeg ikke er alene på rommet så vil jeg sove på hotell. Resturanten er en del av ett hotell, så når vi da ankom bygningen, så reserverte jeg rom for natten i tillegg. Skal tro dette blir avslappende!

Jeg våkner opp, perfekt temperatur og jeg hører det er liv utenfor allerede. Jeg står opp, går ut av hotellet og begynner dagen med å spassere rundt i Kisumu by klokken 8 på morgenen. Når jeg ser at klokken nærmer seg 10, reiser jeg til Interfelk senteret og treffer på Ann. Hun kjører meg da videre ned til byen igjen, har vært så heldig at hun ordnet meg noen som kunne gi meg skikkelig kropps massasje.

Jeg løper over veien, ser inn i ett slags smug. Tenker med meg selv, hva har jeg gitt meg ut på her? Jeg går videre inn i smuget, kjenner lukten av mat og en del andre ubeskrivelige lukter. Det er ganske trangt, når jeg treffer på noen flere personer som går mot meg, så må jeg stoppe opp og nesten presse meg forbi. Men jeg ankommer min destinasjon, der står en pen ung jente, på omkring 20-25 år tenker jeg. Det er mer eller mindre en bod, som det er en massasje seng inntill veggen, men jeg hilser på henne og går inn i boden. Hun lukker vegge bak meg, og ber meg kle av meg. Ikke hver dag man blir beordet til å kle av seg, men massasjen blir kanskje veldig begrenset med så mye klær på seg. Massasjen var fantastisk, og mens jeg er i halvveis koma, så spør hun om ett eller annet som koster 350 shilling. Og jeg svarer bare "SavaSava"(ok).

Noe jeg burde lære meg, er at når man sier ja/ok til noe man ikke får helt med seg, så kan ting bli litt anderledes enn forventet. Jeg tenkte det var fot massasje eller noe slikt hun spurte om, men var vist om jeg ville ha pedikyr og medikyr. Etter 3 timer der inne, så kan man trygt si at kroppen min føler seg bra. Men ikke bare det, neglene mine glinser. Ikke for det, jeg trengte det nok, jeg var nok så skitten ettersom vi har gått tom for vann hjemme så jeg får ikke dusjet. Og det er tydelig at massøren også merket at jeg ikke hadde dusjet, siden hun vasket meg med en klut. Sånt skjer, eh?

Jeg ankommer Hannah sin plass. Jeg er blitt invitert på middag, og Anita og Bjarne er allerede godt i gang med å lage middagen. Jeg hjelper selvfølgelig til litt, jeg tar meg av salaten og risen. Ikke for det, jeg glemte meg vekk, og risen ble litt svidd. Maten i seg selv var kjempe god! Gryterett er ganske godt!! David og madamen hadde tatt med seg ungen sin. Det er seriøst den skjønneste ungen på denne jord, og jeg tror ikke han er mer enn et halvt år gammel. Etter mat, så går turen videre til byen. Meg og Steve plukker opp Marianne og Elisabeth å turen går til Monna Mi i byen. Vi får danset litt, og kost oss. Dette er mer eller mindere min første dag på byen her i Kisumu. Møtte kun koselige folk på byen.

Nok en utrolig koselig kveld er over, og i morgen så står det andre planer på listen og nye folk som skal treffes! Gleder meg allerede.

Skrevet av: Tor Kristian LudvigsenDu m vre logget inn for f tilgang til kommentere bloggen!

Know more