You are signed in as:
- Login - Send E-mail

Logo

Publisert m/telefon:(30-12)Er uten internett pga været.. Muligens lynet som slo ned i mottakeren
Pic 2
Lets Bring The world to life Se relevante bilde album:
Dagene i Nairobi

Manyatta slummen

Tur til Masai Mara

Hjemmebesøk i Neallenda(Slum)

Lunsj med gateguttene

Les andre relevante blogger:

Besøk til Kenya sin 2. største slum

En helg i Nairobi!

Avskjed med Kisumu!

Sykehus besøk og tur til fjellet

Besøk til gatebarna og reise til Capenguria
Beskrivelse: Fellesbilde på resturante

Det sosiale og slakting av geit og sau

I disse dager så blir det en del av opplevelser blant det sosiale her i Kisumu. Blitt kjent med utrolig mange flotte mennesker, som har en fantastisk kjærlighet for medmennesker og en utstrålig som er helt fantastisk. Her skriver jeg litt også om slaktingen som jeg var med på av både en geit og en sau. Og senere at vi tar turen til en resturante, flott opplevelse.

Dagbok, 10.03.2010
Bilen triller sakte bortover i mørket, vi kan se stedet vi bor på, på høyre side. På venstre side ser jeg tre menn, hvor det ser ut som to av de bærer våpen, og vi triller sakte forbi i mørket. Om det er sivile eller om det er politi vet jeg ikke, men pleier ikke å være så vanlig at andre enn politiet går rundt med våpen i gatene her. I byen, så ser jeg hele tiden politiet som går rundt med AK-47, men det disse mennene bar på så ut som en hagle og ikke det jeg har tidligere sett i hendene på politiet, og jeg la ikke merke til at de gikk med uniform.

Det blir litt med begrenset tid jeg har til å skrive innlegg til reise bloggen min, men prøver hvertfall og få publisert en til to ganger i uken. Det er ikke alltid like lett og ta seg tid til å sette seg ned og skrive når det er så mye annet på timeplanen. Og når jeg endelig får skrevet, så har det skjedd en god del i mellomtiden at mye har gått delvis i glemmeboken. Så det er en god del som jeg opplever, som ikke blir publisert i reise bloggen. Men jeg håper dere hvertfall får ett inntrykk om hvordan jeg har det, og ser at jeg har en utrolig opplevelse!

I lunsjen i dag, så dro jeg med Bjarne, Anita og Lucy ned til sentrum, og spiste lunsj/middag på ett sted som var tydeligvis veldig populært, ettersom det var ganske sjoket med folk der. Vi får oss en fin spaser tur gjennom markedet, og lukten som treffer deg som ett slag i ansiktet når du går i gatene er fisk. Det er en sånn intens lukt at det ikke lenger frister å spise fisk på en liten stund. Ved inngangen til "resturanten", så står det en tønne med kran på, hvor det er såpe på toppen. Det er tydelig at de er nøye med hygene, delvis hvertfall. Det er bra det, men det er kanskje nødvendig med tanke på at her spiser vi alt med hendene? Midag for 2 personer inkl drikke kostet ikke mer enn 300 Shilling, som vil tilsi 25,- NOK. Godt var det også, til tross for at det spises med hendene. Jeg må jo innrømme at jeg har blitt mer eller mindre vandt til det, ettersom jeg spiser med hendene hver dag, når jeg er ute å spiser eller spiser på Interfelk senteret.

Jeg går oppover en lang trapp, det går opp og enda lengere opp. Nesten så jeg kunne ha blitt svimmel, men da tror jeg at jeg overdriver litt mye kanskje. Er ikke mer enn 6-7 etasjer oppover, men det virker som en evighet der og da. Du kan tenke deg at du går opp en trapp, mens tankene dine er fylt med de mest utrolige ting og fantasien løper løpsk. Tiden virker som om den er stille, men samtidig så går den relativt raskt. Morsom følelse. Jeg har endelig kommet opp på toppen, og jeg går ut en dør, ser rett fram og alt jeg ser er en svart himmel med stjerner på. Jeg oppdager raskt at det er mer enn som så oppe på taket her. Det er en utrolig koselig og fin resturante, med fin utsikt, god temperatur og hyggelige omgivelser.

Det er fredag, og stemningen er god. Gateguttene oppførte seg helt eksemplariske i dag. Den følelsen man får inni seg når man står der og ser på at alle gjør sitt og ikke tuller vekk tiden sin, er en ubeskrivelig god følelse. Følelsen i seg selv er en stor triumf. Jeg forstår veldig godt hvorfor så mange mennesker velger å bli lærere, og gjett om jeg har stor respekt for den jobben de gjør.(Litt seint å forstå det nå, men bedre seint enn aldri?) I dag så brukte vi en del tid på å diskutere diseplin, og la de jobbe i to grupper og svare på spørsmål ang. diseplin. Deretter dro vi på fotball banen, som vi gjør hver mandag og fredag. Igjen, de oppførte seg eksemplariske. På slutten av dagen så fikk de muligheter til å tegne, male og spille spill. Jeg tror bokstaveligtalt at vi har kunstere blant oss. Ettersom det var så god oppførsel, så ga vi ett par sko til den som oppførte seg best. Lurer på om de er solgt når han kommer på skolen på mandag? Vi får vente å se.

Turen for oss går videre til Jans Academy, i morgen er det fest og til fest så er det nødvendig med mat. Jeg blir med på slakting av en geit og en sau. Er litt spennende om hvordan de gjør det her. Jeg har aldri vært med på å avlive og slakte ett dyr før, bortsett fra hønen som jeg avlivet forrige uke. Men en høne kan da ikke sammenlignes med en geit og en sau, det er jo adskillige større dyr. Metoden er tydeligvis den samme, du tar en kniv, og kutter strupen på dyret, og tømmer blodet oppi en bolle. Det høres ganske groteskt ut, men det er ikke så ille som det ser ut til å være. Det var spennende å være med på, og det gjør meg rikere på erfaring og opplevelser. Det er mulig å se bilder av hendelsen på bilde galleriet mitt!

Kvelden er ung, og vi sitter ved bordet, snakker og har en fin tid. Vi startet med å være 8 personer rundt bordet, og ender med 10-12 personer. For en flott og utrolig gjeng! Vi sitter å prater, spiser og drikker(Kald cola på meg) i flere timer. Klokken nærmer seg halv ett og det er vell kanskje på tide å ta turen hjemover. Jeg takker for en flott kveld, og begynner å gå nedover den lange, tankefulle, men korte trappen. Turen går hjemover, og i det jeg kommer inn døren hjemme så kjenner jeg at ole lukkøye har kommet og drøsset sovepulver på meg. Jeg sovner med det samme jeg legger meg under myggnettet.

Jeg våkner brått opp, av at døren til rommet mitt åpner seg. Øyene mine er så trøtte at jeg ikke klarer å se hvem som står i døråpningen. Jeg prøver å surre meg, og gå opp av senga. Det er vist Elisabeth, klar for å gå ut på joggetur. Litt trøtt er jeg, men skal bli deilig med en god joggetur. Etter en fin joggetur går tiden til å vaske klær og litt småting før jeg legger meg til å sove igjen. En god start på dagen vil jeg si, men når jeg våknet igjen var det nærmere kvelden enn dag.

Det var å gjøre klar for fest, det er kort tid til gjestene ankommer, og det skal dekkes på for 25 personer utenfor. Grillene må gjøres klare, salat må ordnes og mye mer. Det er en god del ting som må ordnes før en fest kan settes i gang. Geiten og sauen er klar for grilling, og ting begynner og ta form. Stressfaktoren i huset har steget, men det samme har humøret. Om hva som skjer videre denne kvelden, kan leses i neste blogg innlegg. En ting er sikkert, det kommer til å bli en utrolig koselig kveld!

Skrevet av: Tor Kristian LudvigsenDu m vre logget inn for f tilgang til kommentere bloggen!

Know more