You are signed in as:
- Login - Send E-mail

Logo

Publisert m/telefon:(30-12)Er uten internett pga været.. Muligens lynet som slo ned i mottakeren
Pic 2
Lets Bring The world to life Se relevante bilde album:
Dagene i Nairobi

Manyatta slummen

Tur til Masai Mara

Hjemmebesøk i Neallenda(Slum)

Lunsj med gateguttene

Les andre relevante blogger:

Besøk til Kenya sin 2. største slum

En helg i Nairobi!

Avskjed med Kisumu!

Sykehus besøk og tur til fjellet

Besøk til gatebarna og reise til Capenguria
Beskrivelse: Avreise fra Kristiansand, ankommer togstasjonen.

Avreise fra Kristiansand

Jeg reiser fra Norge til Kenya for å jobbe i Kisumu med gatebarn. I dette innlegget kan du lese om turen fra Norge til de første timene i Kisumu. Det er en 3 dagers reise, hvor det skjer mye. Det er kortet ned slik at det ikke blir for tungt å lese, ettersom det har skjedd så mye at jeg kunne uten problemer ha skrevet 10-15 sider.

Dagbok, 25.02.2010

Jeg sier hade og god natt til Hilde ved døra, og går inn på rommet å faller rett ned på senga og sovner. En og en halv time senere ringer vekkerklokken på mobilen, er vist på tide og pakke sammen sakene. Etter jeg og Øystein har spist frokost, setter vi oss inn i en kald bil. Turen går fra Lom til Oslo. Timene flyr fort, før jeg vet ordet av det står jeg utenfor visumservice i Oslo med visumet til Kina i handa, og ser på at Lisa kommer gående mot meg med ett smil rundt munnen.

Etter å besøkt min søster på Ås, går turen til Gardemoen. På Oslo S får vi beskjed om at alle tog til gardemoen er innstilt, jeg ser nervøst på klokken, 2 timer til flyet går. Vi får beskjed om å ta ett annet tog til Jessheim, hvor det står buss som skal ta oss videre til flyplassen. Etter at bussen klarer først og fremst kjøre feil, så ankommer vi flyplassen, og det er rett under en time til flyet mitt går. Avskjeden med Lisa blir kort og "brutal" før jeg må løpe videre gjennom sikkerhetskontrollen, og før jeg vet ordet av det så sitter jeg på flyet til London.

Ti minutter til flyet lander på Heathrow får vi beskjed om, etter litt forsinkelser. Jeg begynner å snakke med en mann jeg vil tro er i 30 årene. Etter en koselig samtale så spør han om jeg hadde tenkt meg inn til London sentrum, eller om jeg skulle bare overnatte på flyplassen, og i det jeg sa at jeg vurderte det sterkt, så spurte han om jeg ville ha skyss inn til London sentrum.

Vi kjører i de forvirrende gatene midt i London. Jeg er så heldig at han kjører rundt og viser meg forskjellige historiske bygninger. Vi parkerer bilen ved en politistasjon i London, og går oppover i noen gater jeg ikke har en fjerneste anelse om hvor er. Jeg ser en ATM, og tenkte jeg kunne ta ut penger til flytoget, "utilgjengelig tjeneste" får jeg beskjed om. Etter å ha prøvd 7 forskjellige bankterminaler gir jeg opp. Vi sjekker utelivet, og sjokkerende nok så er det en god del folk ute. Vi går videre inn på en populær resturante, bestiller middag og corona. Etter noen timer så ender det opp med at han hyggelige mannen kjører meg tilbake til flyplassen. Nå er jeg vist invitert opp til London når jeg kommer hjem fra reisen min. Bankkortet mitt var vist sperret for utlandet får jeg beskjed på telefonen dagen etter, av banken. Heldigvis ble jeg spandert både "middag"/frokost og drikke av den hyggelige engelskmannen.

Jeg kjenner svetten begynner å renne ned fra panna. Det er varmt, og jeg har akkurat ankommet Nairobi. Jeg får tilbudd om å sitte på med en taxi inne på terminalen, han står å venter i 30 minutter på meg mens jeg ordner med visum og henter bagasjen min. Jeg har nå ordnet meg en fast taxi sjåfør, guide og safarie. Han forteller meg en del om Nairobi, og viser meg litt rundt og før jeg vet ordet av det så har jeg ankommet ACK guesthouse, hvor jeg skal nå tilbringe natten. Klokken er halv to, natt til lørdag(27.02.10).

God natt!

Dagbok, 27.02.2010

Jeg våkner brått, prøver å åpne øyene og ser på klokken. Klokken er 08:00 lokal tid. Jeg har forsovet meg, tydelig at jeg har hatt mangel på søvn. Jeg hiver på meg klærene og løper ned til ATM for å ta ut penger. Enda en gang får jeg en feilmelding at jeg ikke kan få tatt ut penger. Samme feilen som jeg fikk i London, og jeg som trodde at banken hadde få fikset det? Jeg ringer til Jan Kristiansen, og han drar ned til Kisumu og booker fly for meg. Men gjennstår enda et problem, betale regningen på gjestehuset og ordne meg taxi til flyplassen(ca 30km).

Jeg kontakter sjåføren fra i går kveld, og så heldig som jeg er så får jeg spandert hele turen. Jeg har noen pund, får vekslet det inn og får betalt for overnattingen på gjestehuset. Allerede så begynner jeg å få ett nettverk her nede. Har nå ordnet meg guide i Maylasia og Beijing, gratis. I tillegg så har jeg ordnet meg kontakter i Sydney gjennom ei dame jeg nettopp har truffet på puben på Nairobi flyplass. En god start på rund reisen min.

Er ganske anderledes her i Nairobi enn det er i Norge og andre storbyer jeg har vært i. Det er høye gjerder rundt bygningene vi kjører forbi, med vakter. Folk løper over hovedveien hvor biler kjører i 100 km/t, hopper på busser i fart ved kryss mens andre står langs veien og håper på at det er noen som kan gi de skyss. VI nærmer oss flyplassen, første synet jeg treffer der er bevæpnete vakter og politi, som sjekker alle biler som kjører forbi i rettning mot flyplassen. Av alle bilene jeg ser som kjører gjennom, så er vi den eneste bilen som slipper forbi med bare en hilsen. Sjåføren kjenner vaktene, og forteller meg det at jeg må være selvsikker og ha mot når jeg treffer på politiet her i Nairobi. Om jeg gir tegn til svakhet så vil de prøve å loppe meg for penger meg, forteller han.

Jeg sitter å venter i terminalen, svetten renner nedover pannen. Jeg sitter for meg selv, og hører på musikk. En jente, på omtrent min alder, spør meg om dette er riktig terminal til Kisumu. Vi prater en stund, og det viser seg at hun også skal drive med frivillig arbeid. Hun har reist rundt siden September, og drevet med frivillig arbeid. Dette er da den første hvite personen jeg snakker med etter jeg reiste fra London. Viser seg at Alice er fra California, så får litt tips om hvor jeg burde dra når jeg er i statene.

Flyet lander i Kisumu. Vi lander på en humpete rullebane, og i enden så ligger det ett relativt lite bygg som er terminalen. Vi får levert ut bagasjen rett utenfor flyet. Jan Kristiansen står å venter på meg, går bort å hilser på han før vi setter oss i bilen og kjører opp mot den ene skolen han har bygget opp(1 av 5). Det er litt av ett syn som møter meg når vi kjører oppover på veien mot skolen, gjennom slummen. Vet ikke om jeg vil kalle det veier en gang. Pga regnet og store lastebiler som kjører der så er veien full av hull og skikkelig ujevn. Jeg ser husene er bygd av jord/møkk og andre hus er metall plater, typisk takrenne. Jeg ser barn som løper rundt, med fillete klær, ut i veien. Det går geiter og andre dyr fritt rundt over alt. Du kan se små barn lete rundt på marken etter ting de kan selge, og andre som bærer på stokker.

Synet er ubeskrivelig, uvirkelig.

Vi ankommer skolen. Det er vist flere skoler på besøk. Det foregår en teater forestilling. For en utrolig energi, utstrålig og stemmer de har. De er utrolig flinke, aldri sett lignende i hele mitt liv!

Nå er det på tide for meg å legge meg, klokken er fem over to på natten, lokal tid. Men kort oppsummert for de siste timene etter jeg ankom min destinasjon: Jeg traff på flere av de andre ungdommene som også er her og hjelper til. Det er en utrolig koselig gjeng! Jeg blir med de hjem til ei som heter Hannah, hvor vi spiser god middag, drikker og koser oss. Vil fortelle mer om gjengen jeg bor ved nærmere de neste dagene. Nabolaget jeg bor i er gjerdet inne, med vakter ved porten. Også de to husene som Jan Kristiansen har her, er også gjerdet inne, meg egen vakt ved porten. Så er trygt og sove om nettene hvertfall.

Skrevet av: Tor Kristian LudvigsenDu m vre logget inn for f tilgang til kommentere bloggen!

Know more